Nieuws


 • Ticketverkoop gestart

  Koop vanaf nu je tickets! Ga via 'programma' naar de kortfilmcompilatie of het event waarvoor je tickets wil kopen en klik bovenaan op de datum!

  >> Ontdek het volledige programma

 • Doorblader het programma

  Ontdek het volledige programma van de 25ste editie van Kortfilmfestival Leuven

   

  Doorblader nu de programmabrochure
   

 • VACATURE: PROMOMEDEWERKER

  Schrik jij niet terug voor een aula vol studenten? Bedenk jij graag manieren om studenten warm te maken voor kortfilms? Zie je jezelf al door het land rijden om de programmafolders te verspreiden?

  Dan zoekt Kortfilmfestival Leuven jou! 
  Lees meer

 • Ontdek de affiche

  De affiche van Kortfilmfestival Leuven geeft dit jaar letterlijk en figuurlijk een doorsnede van het festival weer: je vindt er heel wat elementen uit het programma in terug en je krijgt een isometrische doorsnede van het festivalgebouw. Het STUKgebouw is voxel per voxel nagebouwd. Voxels en isometrische projectie zijn twee grafische technieken die vaak in videogames gebruikt worden, waarmee we alvast een van de thema's van dit jaar verklappen.
   
  De isometrische projectie, waarbij objecten even groot blijven of ze nu veraf of dichterbij de kijker staan, is een veelgebruikte techniek in computergames uit de jaren '80 en '90. Zo kon er met de eerder beperkte computers uit die tijd toch een 3D-effect gecreëerd worden.
  Een voxel is pixel in 3D. Het komt van de samentrekking van de woorden volume en pixel en wordt vooral in computerapplicaties, zoals games gebruikt. 
  Lees meer
 • Euro Connection: Call for Entries

  Dien nu je project in voor Euro Connection 2020, het grootste en belangrijkste coproductieplatform voor kortfilms in Europa. Vlaamse en Nederlandse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner kunnen hun project indienen via Kortfilmfestival Leuven. 

  Deadline: 20/10/2019
  Lees Meer