Artist in Focus: Raf Keunen

110 minuten

Componist Raf Keunen is ongetwijfeld een van de grote namen in de hedendaagse Vlaamse filmmuziek. Het begon allemaal met de kortfilm Carlo van Michael Roskam, die een kleine 15 jaar geleden de publieksprijs binnenrijfde op het Kortfilmfestival. Later volgden de kortfilms The One Thing to Do (Michael Roskam), Siemiany (Philip. J. McGoldrick), Dood van een Schaduw (Tom Van Avermaet) en Copain (Jan en Raf Roosens). Ook de muziek voor Roskams succesvolle langspelers Rundskop en Le Fidele werd gecomponeerd door Keunen. Zijn rijke oeuvre varieert van de grootse orkestrale composities voor Carlo over de met momenten zeer duistere soundtrack van Rundskop tot de minimalistische score voor The Visitor.

Raf Keunen geeft een Masterclass op zaterdag 8 december.

 

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Carlo

  Michaël R. Roskam :: Belgium :: 18 min. :: 2004

  Carlo werkt in een slachthuis. Zijn neef Nicky vraagt of Carlo hem kan vervangen in een voetbalmatch. Carlo stemt toe en staat klaar op de dag van de wedstrijd.

  Humor
 • Dood van een Schaduw

  Tom Van Avermaet :: :: 20 min. :: 2012

  Gevangen in een duistere limbo tussen leven en dood, verzamelt een gestorven soldaat de schaduwen van stervende mannen en vrouwen. Zo hoopt hij een weg te openen terug naar het rijk van de levenden om zijn geliefde terug te zien.

  Science Fiction
 • Wolfsmelk

  Hans Vercauter :: Belgium :: 15 min. :: 2013

  Wanneer Marcus na een aantal jaren gevangenschap weer vrijkomt, is hij vastbesloten de rekening te vereffenen met zijn broer Simon.

  Drama
 • Perdition County

  Raphaël Crombez :: Belgium :: 26 min. :: 2014

  Soldaat Desmond laat zijn bloeddorstige groep achter en begint aan een avontuurlijke reis op zoek naar vrijheid, langs de eindeloze landschappen van een fictief land. Hij probeert zo zijn menselijkheid terug te winnen.

  Drama
 • Copain

  Jan & Raf Roosens :: Belgium :: 15 min. :: 2014

  Fre is een tiener die gevangen zit tussen twee werelden: die van zijn rijke, conservatieve ouders op de buiten en die van zijn vriendinnetje in de stad.

  Drama
 • The Visitor

  Ali Baharlou :: Belgium :: 16 min. :: 2017

  Een priester zit met een probleem: er is een leiding gesprongen in de kerk. Hij zoekt tevergeefs naar een loodgieter die hem kan helpen, tot een mysterieuze man plots opdaagt.

  Drama