Openingsavond Kortfilmfestival

75 minuten

Het festival wordt feestelijk geopend met een voorstelling van het programma en een aantal toppremières. Een beperkte hoeveelheid tickets zijn beschikbaar voor de openingsavond in Cinema ZED om 20u30. Na de vertoning bent u van harte uitgenodigd op de feestelijke receptie u aangeboden door het Pools instituut.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Blight

  Raphaël Crombez :: Belgium :: 24 min. :: 2018

  Elias en Nora ontdekken dat hun dochter Léa een menselijke bron van eeuwig leven is. Wanneer ze in contact komt met water, kan ze alles en iedereen genezen. Maar haar gave heeft zijn prijs.

  Thriller
 • Wandering in Paris + Lost in Tokyo + Shared Memories

  Benjamin Bardou, Ash Thorp :: France :: 5 min. :: 2018

  Fascinerende impressionistische werelden worden gecreëerd dankzij een geheel nieuwe techniek die gebruik maakt van volumetrische camerabeelden.

  Experimenteel
 • Klem

  Ish Ait Hamou :: Belgium :: 18 min. :: 2018

  ‘Klem’ vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Ze hebben een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen.

  Drama
 • Warsaw Rising

  Tomasz Dobosz :: Poland :: 15 min. :: 2018

  Polen 1944. Kapitein Wladyslaw Sieroszewski krijgt een briefje van zijn dochter, net voor hij vertrekt om mee te strijden in de gewapende opstand tegen de Duitsers. Het briefje zal een grote invloed hebben op zijn lot.

  Oorlogsfilm
 • The Burden

  Niki Lindroth von Bahr :: Sweden :: 15 min. :: 2017

  In een zielloos gebouw langs een snelweg bevinden zich een supermarkt, een callcenter, een fastfood restaurant en een lange-termijn-hotel. De werknemers gaan er de verveling en zinloosheid te lijf met muziek en dans.

  Animatie
 • Giraffe

  Janne Schmidt :: Netherlands :: 7 min. :: 2017

  Na een wat bizarre sollicitatie wordt Elsa aangenomen bij een Call Center. Ze kan onmiddellijk beginnen. Maar al snel duikt er een probleem op, dat Elsa en haar team niet zo makkelijke kunnen oplossen.

  Humor